Vad händer på mässan?

För oss på Bostadsrättsmässan är det viktigt att erbjuda besökarna högsta kvalitét på föreläsningar och aktiviteter. Vi lovar dig att du kommer att lämna mässan full av inspiration och ny kunskap. Vi har den stora förmånen att arrangera mötesplatsen i samarbete med HSB Stockholm, SBC och Riksbyggen. Låt dig inspireras och samla kunskap från de olika föreläsarna.

INNOVATIONSTORGET

Innovationstorget är en ny spännande satsning på årets mässa. Här visar vi upp ett antal utställare med nya innovativa produkter på marknaden. Härifrån går du garanterat full med ny inspiration och idéer.

KUNSKAPSSCENEN

På Kunskapsscenen får du som besökare ta del av ett gediget scenprogram som fördjupar dina kunskaper inom ämnen såsom digitalisering, förvaltning, juridik, energi och mycket mer. Lyssna på föreläsare från Riksbyggen, SBC och HSB.

GRÖNA GATAN

Gröna gatan kommer vara ett område på mässan där företag med gröna profiler ställer ut. Inom området kan ni som besökare inspireras av nya gröna tankar och få kunskap hur man kontinuerligt kan förbättra vårt miljöarbete. Träffa leverantörer inom cirkulär ekonomi, bil- och cykelpooler, laddstationer för elbilar, källsortering och återvinning, solceller, utomhusmiljöer och mycket mer. Sorteras farligt avfall på ett bra och korrekt sätt i er förening? Hur minimerar vi vår avfallsproduktion? Behöver ni gröna tips till hur bostadsrätten kan organiseras miljömässigt effektivt? På Bostadsrättsmässans Gröna gata kan ni hämta inspiration som uppmuntrar er bostadsförening att utveckla miljöarbetet.

INSPIRATIONSSCENEN

Inspirationsscenen ger dig som besökare möjlighet att inspireras av föreläsare direkt från arbetslivet och ta del av deras erfarenheter samt få tips och råd. Ta del av deras berättelser hur de löst problem och svårigheter åt andra bostadsrättsföreningar. Ta med dig kunskaperna och dela med dig i din förening.

ÅRETS INNERGÅRD

Vilken är Malmös vackraste och mest välkomnande innergård? Alla i Malmö med omnejd nominera sin egen eller någon annans innergård till Bostadsrättsmässans nya tävling Årets innergård 2018. Nomineringen sker i form av ett foto med en kort motivering. Senast den 30 september ska nomineringen vara inskickad. Bidragen presenteras sedan på Bostadsrättsmässans Instagram. Priset för Årets innergård 2018 delas ut på Bostadsrättsmässans sista dag, fredagen den 23 november på Svenska mässan. I juryn finns representanter för Tidningen Utemiljö, Bostadsrättsmässan, HSB, Riksbyggen samt SBC.

ÅRETS KONFERENCIER

På Bostadsrättsmässan i Stockholm 2017 strålade Sofia Lilja, vår konferencier för Kunskapsscenen, med sin glans. Nu kan vi med stor glädje berätta att hon följer med oss även i år till årets Bostadsrättsmässor.

Sofia Lilja är en flitigt anlitad coach, föreläsare, utbildare och inspiratör. Förutom det har hon arbetat med allt från Sveriges artistelit till företag och chefer inom näringslivet. Kanske mest känd från att under nio säsonger coachat blivande artister i TV4-succén Idol. Vi är oerhört glada att Sofia följer med oss söderut på våra Bostadsrättsmässor i Malmö och Göteborg!

NY I STYRELSEN

Även i år erbjuder Bostadsrättsmässan och våra medarrangörer HSB, SBC och Riksbyggen möjligheten att delta på vår mycket eftertraktade utbildning ”Ny i styrelsen”. En kostnadsfri utbildning för våra besökare som normalt sett kostar om man inte är besökare på mässan. Vid registrerande kan du välja att kostnadsfritt boka in dig på ”Ny i styrelsen” och om du redan är registrerad anmäler du dig via mail till: robin.lonander@easyfairs.com.

Tiderna för ”Ny i styrelsen” under mässan, är:

Fredag 13:00-14:00

Lördag 11:30-12:30

ÅRETS INSPIRATÖR

Isabelle McAllister är årets inspiratör och inredare. Lär dig mer om färg, färgsättning och inredning i allmänhet, ta del av smarta lösningar och tips för ditt hem. Inredaren är känd från tv-program som ”Äntligen hemma” och ”Fixa rummet” men hon är även en välkänd svensk designer, stylist, skribent och bloggare.

I Malmö delar hon med sig av sin kunskap till dig!

 

Nyhet!

Isabelles egna ord om föredraget:

En älskad yta med djup – så skapar du hemmet som håller längre än nästa trend

Vi svenskar renoverar mest i världen. Det handlar såklart om att vi har råd, vi kan helt enkelt renovera mer än många. Men varför gör vi det? Är det bara ett uttryck för ytlighet och tävling med grannarna? Eller handlar det kanske om att vi spenderar rekordmycket tid hemma? Vårt klimat gör inomhusmiljön viktig. Våra hem är inte bara ett ställe där vi sover och byter kallingar, det är den plats där vi lever våra liv. Och då vill vi ju trivas där. Men att byta kök, badrum eller möblemang så fort andan faller på tär på både plånbok och miljö. Här delar därför Isabelle McAllister med sig av sina bästa tips på återbruk och smarta lösningar – men också massor av inspiration och nya trender. Målet är ett personligt och miljömässigt hållbart hem som får hela familjen att trivas. Och som inte kostar skjortan. Vi gläntar också  tillsammans på dörren till framtidens hållbara hem. Inspireras av arkitektur- och inredningstendenser från hela världen och lär dig mer om vad som väntar – och om det som händer just nu!

JURIDISK RÅDGIVNING

Under bostadsrättsmässan erbjuder Jurideko gratis juridisk rådgivning för besökarna med jurister i olika gruppmöten och ämnen!

Jurideko är en fastighetspartner med lång erfarenhet av att stödja bland annat bostadsrättsföreningar med juridisk och ekonomisk expertis. Bostadsrätt är en komplex boendeform som omfattas av lagstiftning inom flera rättsområden. Samtidigt har en bostadsrättsförening flera roller, såsom fastighetsägare, hyresvärd, arbetsgivare, inköpare och beställare. För en styrelseledamot kan förväntningarna kännas tunga och uppgifterna svåra. Jurideko har lång erfarenhet av att arbeta med de frågeställningar som uppkommer i bostadsrättsföreningar.

Se hela programmet HÄR.

Boka er plats HÄR.