Senaste nytt

Nyhet!

Isabelles egna ord om föredraget:

En älskad yta med djup – så skapar du hemmet som håller längre än nästa trend

Vi svenskar renoverar mest i världen. Det handlar såklart om att vi har råd, vi kan helt enkelt renovera mer än många. Men varför gör vi det? Är det bara ett uttryck för ytlighet och tävling med grannarna? Eller handlar det kanske om att vi spenderar rekordmycket tid hemma? Vårt klimat gör inomhusmiljön viktig. Våra hem är inte bara ett ställe där vi sover och byter kallingar, det är den plats där vi lever våra liv. Och då vill vi ju trivas där. Men att byta kök, badrum eller möblemang så fort andan faller på tär på både plånbok och miljö. Här delar därför Isabelle McAllister med sig av sina bästa tips på återbruk och smarta lösningar – men också massor av inspiration och nya trender. Målet är ett personligt och miljömässigt hållbart hem som får hela familjen att trivas. Och som inte kostar skjortan. Vi gläntar också  tillsammans på dörren till framtidens hållbara hem. Inspireras av arkitektur- och inredningstendenser från hela världen och lär dig mer om vad som väntar – och om det som händer just nu!

Juridisk ekonomisk rådgivning

Under bostadsrättsmässan erbjuder Jurideko gratis juridisk rådgivning för besökarna med jurister i olika gruppmöten och ämnen!

Jurideko är en fastighetspartner med lång erfarenhet av att stödja bland annat bostadsrättsföreningar med juridisk och ekonomisk expertis. Bostadsrätt är en komplex boendeform som omfattas av lagstiftning inom flera rättsområden. Samtidigt har en bostadsrättsförening flera roller, såsom fastighetsägare, hyresvärd, arbetsgivare, inköpare och beställare. För en styrelseledamot kan förväntningarna kännas tunga och uppgifterna svåra. Jurideko har lång erfarenhet av att arbeta med de frågeställningar som uppkommer i bostadsrättsföreningar.

Se hela programmet HÄR.

Boka er plats HÄR.

Ny i styrelsen

Även i år erbjuder Bostadsrättsmässan och våra medarrangörer HSB, SBC och Riksbyggen möjligheten att delta på vår mycket eftertraktade utbildning ”Ny i styrelsen”. En kostnadsfri utbildning för våra besökare som normalt sett kostar om man inte är besökare på mässan. Vid registrerande kan du välja att kostnadsfritt boka in dig på ”Ny i styrelsen” och om du redan är registrerad anmäler du dig via mail till: robin.lonander@easyfairs.com.

Tiderna för ”Ny i styrelsen” under mässan, är:

Fredag 13:00-14:00

Lördag 11:30-12:30

Isabelle McAllister – Årets inspiratör och inredare

Lär dig mer om färg, färgsättning och inredning i allmänhet, ta del av smarta lösningar och tips för ditt hem. Inredaren är känd från tv-program som ”Äntligen hemma” och ”Fixa rummet” men hon är även en välkänd svensk designer, stylist, skribent och bloggare.

I Malmö delar hon med sig av sin kunskap till dig!

ÅRETS KONFERENCIER 

På Bostadsrättsmässan i Stockholm 2017 strålade Sofia Lilja, vår konferencier för Kunskapsscenen, med sin glans. Nu kan vi med stor glädje berätta att hon följer med oss även i år till årets Bostadsrättsmässor.

Sofia Lilja är en flitigt anlitad coach, föreläsare, utbildare och inspiratör. Förutom det har hon arbetat med allt från Sveriges artistelit till företag och chefer inom näringslivet. Kanske mest känd från att under nio säsonger coachat blivande artister i TV4-succén Idol. Vi är oerhört glada att Sofia följer med oss söderut på våra Bostadsrättsmässor i Malmö och Göteborg!

EN AV ÅRETS STORA NYHETER 

Gröna gatan kommer vara ett område på mässan där företag med gröna profiler ställer ut. Inom området kan ni som besökare inspireras av nya gröna tankar och få kunskap hur man kontinuerligt kan förbättra vårt miljöarbete. Träffa leverantörer inom cirkulär ekonomi, bil- och cykelpooler, laddstationer för elbilar, källsortering och återvinning, solceller, utomhusmiljöer och mycket mer.

Sorteras farligt avfall på ett bra och korrekt sätt i er förening? Hur minimerar vi vår avfallsproduktion? Behöver ni gröna tips till hur bostadsrätten kan organiseras miljömässigt effektivt? På Bostadsrättsmässans Gröna gata kan ni hämta inspiration som uppmuntrar er bostadsförening att utveckla miljöarbetet.

ÅRETS INNERGÅRD

Vilken är Malmös vackraste och mest välkomnande innergård?

Nu kan alla i Malmö med omnejd nominera sin egen eller någon annans innergård till Bostadsrättsmässans nya tävling Årets innergård 2018. Nomineringen sker i form av ett foto med en kort motivering. Senast den 30 september ska nomineringen vara inskickad. Bidragen presenteras sedan på Bostadsrättsmässans Instagram. Priset för Årets innergård 2018 delas ut på Bostadsrättsmässans sista dag, fredagen den 6 oktober på Malmömässan. I juryn finns representanter för Tidningen Utemiljö, Bostadsrättsmässan, HSB, Riksbyggen samt SBC.

INNOVATIONSTORGET 

Innovationstorget är en ny spännande satsning på årets mässa. Här visar vi upp ett antal utställare med nya innovativa produkter på marknaden. Härifrån går du garanterat full med ny inspiration och idéer.